Albert Heijn komt met app om boodschappen bestellen via Google Home

By 27 september 2017 januari 11th, 2018 Web nieuws
Albert Heijn
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn AH werkt aan een app om boodschappen te bestellen via de speaker Google Home. Die app zal de supermarktketen online zetten, zodra Google Nederlands toevoegt aan zijn Assistant.

Zodra dankzij Assistant Google Home Nederlands spreekt en verstaat, is de supermarketen daar ‘als de kippen bij’, zegt directeur Wouter Kolk in Een Podcast over Media in gesprek met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth. “We werken heel veel met Google”, zegt Kolk. “En wij werken ook met Google Home.”

Die ondersteuning komt vermoedelijk begin 2018, zo ving Tweakers onlangs op van een anonieme, betrouwbare bron in de techindustrie. Assistant was bij de release vorig jaar alleen beschikbaar in het Engels, maar inmiddels zijn daar meer talen bijgekomen. Daaronder zijn bijvoorbeeld Frans en Duits.

Kolk zegt in de podcast verder dat Albert Heijn AH ook klanten boodschappen wil laten bestellen via andere slimme speakers, zodra die in het Nederlands beschikbaar zijn. Amazons Echo-speaker werkt niet in het Nederlands. Apple heeft zijn HomePod nog niet uitgebracht.

Deze functies blijven beschikbaar in de vernieuwde Appie app:

  • Makkelijk winkelen. Vind snel wat je zoekt in ons uitgebreide assortiment.

  • Inspiratie: laat je inspireren door heerlijke recepten en producten uit ons uitgebreide assortiment.

  • Voordeel: Profiteer van Bonusvoordeel en jouw Exclusieve deals.

  • Productenvinder: spreek de naam van het product dat je wil kopen in of scan de barcode voor het toevoegen aan je booschappenlijst of winkelmand.

  • Online bestellen: Laat je boodschappen thuisbezorgen wanneer het jou uitkomt.Zet je boodschappenlijstje om in een bestelling en laat de boodschappen bezorgen tot in de keuken. Zelf ophalen kan ook, je bestelling staat dan op afspraak klaar bij een Albert Heijn Pick Up Point. Kies het tijdstip dat je het best uitkomt. Een bestelling aanpassen kan tot aan de dag voor de bezorging.

  • Track&Trace: Op het kwartier nauwkeurig weten wanneer de bezorger arriveert.

Bronwww.tweakers.net