Beelden zeggen meer dan duizend woorden

By 14 juli 2017 januari 17th, 2018 Photography, USER experience, Web nieuws
Beelden zeggen meer dan duizend woorden

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden” we hebben ook gezien dat de statistieken dit bewijzen dat beelden opgenomen met content 94% beter bekeken worden dan zonder. Onze hersenen zijn voortdurend aan het consumeren zowel foto’s en tekst terwijl ze voortdurend aan het verwerken zijn  van  verschillende gedachten en ideeën. Beelden worden veel sneller opgenomen dan tekst, welke soorten foto’s zijn krachtiger dan anderen? Waarom zijn de gezichten zo populair als het gaat om het gebruik van visuele beelden?

Onze geest is een complex leider (beelden)

Waarom lokken menselijke emoties met behulp van gezichten?
Na het bestuderen van miljoenen populaire artikelen vonden ze dat de inhoud en beelden ontzag uitstraalde (25%), lachen (17%) pretpark (15%) en vreugde (14%). Ik denk dat we allemaal over eens dat de gezichten van de baby’s, katten en puppies de grootste “oooooow” factor hebben.

Waarom bekende gezichten gebruiken?
De perceptie van gezichten lokt reacties in onze gedachten op, zowel een visuele als een uitgebreide niveau, met behulp van verschillende delen van de activiteit van onze hersenen (limbisch en prefrontale).

Waarom zouden we gebruik maken van gezichten die emoties te tonen?
Mensen zijn van nature nieuwsgierig wezens en verbinden onze medemensen door middel van emoties. Als we een foto van het gezicht van een man die angst laat zien, vragen we ons af waarom hij bang is en een afbeelding van een vrouw huilen zal ons emotioneel verbinden waarom ze van streek zou zijn.

Onze geest is een complex leider die ons begeleidt

Hoe zit het met de individualiteit?
Individuele gezichtskenmerken die variëren van persoon tot persoon, de menselijke geest vindt gezichten zo fascinerend. Bijvoorbeeld, mensen die twee verschillende gekleurde ogen hebben, een zeldzame aandoening genaamd ‘’Heterochromia iridium’’, zal uit nieuwsgierigheid een tweede blik er op geven, maar ook zal het langer in ons geheugen blijven.

Onze geest is een complex leider die ons begeleidt bij zowel intellect en emotie. Hoewel we misschien nooit volledig begrijpen of gebruik maken van onze hersenen, kunnen we altijd de waarde ervan voor oneindige creativiteit en de kracht zijn van onze eigen gedachten.

Beelden zeggen meer dan duizend woorden, een goede foto op een website verteld dus meer, erg belangrijk om de juiste foto te kiezen bij het juiste onderwerp en tekst (content).