WordPress Website Content Management Systeem (CMS)

WordPress website Content Management Systeem

WordPress is uitgegroeid tot het grootste open source systeem ter wereld met meer dan 60 miljoen websites. Met name het zeer gebruiksvriendelijke CMS (Content Management Systeem) van een WordPress website waarmee u zelf gemakkelijk de teksten en afbeeldingen van uw website kunt beheren en het relatief laagdrempelige ontwikkelingstraject dragen bij aan de enorme populariteit van WordPress.

WordPress is een content management systeem (CMS)

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk een website kunt bouwen en onderhouden. Het is dus een systeem om je website, blog of zelfs webshop mee te beheren zonder dat je ‘’HTML’’ of ‘’PHP’’ hoeft te kennen. WordPress is een open source systeem om websites te bouwen, dit houdt in dat het gratis te downloaden is en dat je zoveel mag aanpassen als je wilt.

Wanneer je een CMS gebruikt hoef je geen kennis te hebben van deze code want het systeem schrijft de code, dus jij als gebruiker kan je dan richten op de content. Een CMS scheelt jou dus veel tijd en moeite. In dit artikel vind je een lijstje met enkele handige en veel gebruikte WordPress Plugins. Wij maken dagelijks gebruik van de beschreven plugins om websites te bouwen voor onze klanten.

Onze website is verouderd of toont niet op Ipad / Tablet of telefoon

Vaak is dit gerelateerd aan een keuze die ooit gemaakt is voor een CMS, design of programmeertaal. Dit was jaren geleden waarschijnlijk een prima keuze maar de omgeving en de techniek is de laatste jaren veel veranderd. Geprogrammeerde sites worden vaak vervangen door websites die binnen een CMS zijn gebouwd wat beheer veel makkelijker maakt omdat er veel “standaard” wordt.

Ook bijvoorbeeld programmeertalen als Flash die veel werden gebruikt door bureaus werken niet op een Ipad en worden ook niet meer ondersteund. Hier helpt vaak alleen een vanaf de basis nieuwe website.

Wilt u de realisatie van uw WordPress website uitbesteden of laten onderhouden door professionals