Dertig procent van tien miljoen populairste websites draait WordPress

By 5 maart 2018 Web nieuws
WordPress updaten

W3Techs, dat het gebruik van bepaalde webtechnieken onderzoekt en bijhoudt, vermeldt in zijn recentste statistieken over contentmanagementsystemen dat dertig procent van de tien miljoen populairste websites op WordPress draait.

Het gebruik van WordPress is niet ineens heel hard gestegen, maar bereikte onlangs de mijlpaal van dertig procent, zo toont W3Techs op zijn cms-pagina. Daarmee laat het andere cms-producten ver achter zich, zoals Joomla met 3,1 procent en Drupal met 2,2 procent. Daarop volgen Magento, Shopify en Blogger. De groei van WordPress verliep volgens de W3Techs-gegevens gestaag, zo bereikte het systeem eind 2015 een aandeel van 25 procent.

Dat percentage houdt rekening met alle pagina’s in de Alexa-top van de tien miljoen populairste websites, die W3Techs aanhoudt voor zijn onderzoeken. Sommige van die websites gebruiken echter helemaal geen cms dat door de organisatie wordt geteld. Als wordt gekeken naar het aandeel onder websites die wel een bijgehouden cms gebruiken, dan komt het aandeel van WordPress uit op 60 procent.

Ook de aandelen van Joomla, Drupal en andere systemen laten dan een verdubbeling zien, in dit geval respectievelijke 6,3 en 4,4 procent. De statistieken van W3Techs tonen niet de distributie in WordPress-versies. In versie 4.9.3 werd een bug in de software geïntroduceerd die automatische updates uitschakelde en daarom een handmatige update vereist voor een patch.

Brontweakers.net