Dynamische websites zoals JavaScript, JavaScript is flitsender dan PHP

By 17 januari 2016 januari 21st, 2018 Expertises Ontwikkelen Succesvol
Dynamische websites

Als u nog nooit heeft gehoord van webdesign termen zoals JavaScript / Ajax, maak je geen zorgen. Je hebt ze zeker in actie gezien op het internet, zelfs als u zich niet bewust was van het moment. JavaScript is flitsender dan PHP, maar het kan werken in combinatie met uw website of webapplicatie om de look&feel zo gepolijst mogelijk te maken.

De ontwikkelingen in de wereld van webdesign staan absoluut niet stil. Zo komen er continu nieuwe website, nieuwe systemen en nieuwe (open source) platforms bij, maar ook software verandert en vernieuwt, net als programmeertalen. Al jaren werken we met XHTML en CSS, zonder dat daar nieuwe ontwikkelingen in zichtbaar waren. Tot voor kort…

Een goed voorbeeld van de kracht en flexibiliteit

Sinds enige tijd is een van de belangrijkste termen in de wereld van webdesign HTML5, al dan niet aangevuld door CSS3. Webontwikkelaars proberen leuke nieuwtjes te laten zien in hun sites, waarbij ze van HTML5 en CSS3 gebruik maken, ondanks het feit dat beide talen nog niet uitontwikkeld zijn. Toch zul je als webdesigner op korte termijn mee moeten gaan in deze ontwikkelingen, anders mis je de boot.

Een goed voorbeeld van de kracht en flexibiliteit van deze methode is Google Maps. Alle van de in te zoomen, pannen en klikken op locaties op de kaart is JavaScript in actie.

Dynamische websites met behulp van JavaScript / Ajax