Emoji Android O ondersteunt het gehele Emoji 5.0 toevoegingen

By 20 mei 2017 januari 11th, 2018 Web nieuws
android-flushed-face-icon

Emoji 5.0 is de nieuwe 2017 emoji lijst, afgerond in maart 2017. Veel van deze vertrouwelijke karakters van Unicode 10,0, die momenteel in beta te zien zijn.

Android O ondersteunt het gehele Emoji 5.0 reeks toevoegingen. Deze omvatten nieuwe gezichten, voedsel, sport, en fantasie tekens. Android O zal naar verwachting worden uitgebracht in de tweede helft van dit jaar. Een releasedatum is nog niet bekend, maar een ontwikkelaar beta is nu beschikbaar.

Ook genoemd door Google is de functionaliteit die het mogelijk maakt gebruikers in staat zijn om nieuwere emoji lettertypen te downloaden op oudere Android-versies.

Unicode heeft besloten dat er deze zomer 56 nieuwe geïntroduceerd worden, als onderdeel van de Unicode 10.0 en 5.0-update. Een voorlopige lijst werd eerder dit jaar vrijgegeven, waarna iets meer dan tien stuks sneuvelden. De onafhankelijke organisatie voegt ieder jaar enkele tientallen nieuwe toe.

Op de lijst van dit jaar vinden we verschillende nieuwe rollen, die zich vooral lijken te richten op de fantasiewereld. Zo zijn er emoji’s voor bergbeklimmers, vampieren, zombies, feeën, zeemeerminnen en een vrouw die borstvoeding geeft. Ook zijn er figuurtjes toegevoegd met een oogglas, een opgetrokken wenkbrauw en in meditatie. In de categorie ‘waarom ook niet?’ zijn er opmerkelijke emoji als de Tyrannosaurus Rex, broccoli, curlingsteen en egel bij gekomen.

Overigens zijn de emoji niet direct na hun introductie beschikbaar voor jouw smartphone. Fabrikanten en softwaremakers voorzien ze doorgaans van een eigen stijl en moeten ze in hun smartphone en software integreren. Twitter heeft de emoji wel direct toegevoegd aan zijn app, en ook in de Android 8.0 Developer Preview kun je ze al vinden. Andere apps zijn waarschijnlijk pas later aan de beurt.

Bronblog.emojipedia.org
Bronandroidplanet.nl