Goed vindbaar door Google belangrijk onderdeel Zoekmachine Optimalisatie

Actie gratis SEO

De meeste bedrijven hebben een website. Echter om deze goed vindbaar in Google te maken is vaak bij het bouwen van de website te weinig aandacht besteed. Een belangrijk onderdeel bij zoekmachine optimalisatie is de optimalisatie van de code van een webpagina. Google moet goed in staat zijn uw website /webwinkel te kunnen ‘lezen’. Het content, oftewel de inhoud, van de website is erg belangrijk. Google moet kunnen bepalen waar een website over gaat om de pagina goed in de zoekresultaten te kunnen vertonen.

Goed vindbaar door Google en belangrijk onderdeel

Er wordt niet alleen gekeken naar de inhoud van de pagina, maar ook hoe uniek deze inhoud is. Hierbij wordt de tekst vergeleken met andere pagina’s, zowel op je eigen website als bij anderen websites. Het laatste belangrijkste onderdeel om hoog te kunnen eindigen in de zoekresultaten zijn het aantal inlinks dat uw website /webwinkel heeft. inlinks zijn verwijzingen naar uw website /webwinkel vanaf andere websites.

Als je de code op je website hebt geïnstalleerd is het tijd om je prestaties te bekijken. Op de webmastertools pagina zie op de dashboard de zoekopdrachten.  Hier zie je bij welke zoekopdrachten je website vertoont wordt en hoe vaak. Vervolgens zie je hoe vaak er op je geklikt word. Dan krijg je de CTR te zien, de click-trough-rate. Dit is het percentage van de mensen die daadwerkelijk op je geklikt hebben wanneer ze je in google tegen kwamen. Als dit percentage erg laag is kan dit komen door een niet passende titel van de betreffende pagina is, tijd om dit ook te veranderen.

In de laatste kolom zie je je gemiddelde positie in de Google zoekresultaten voor je keywords. Nadat je je website op het internet hebt gezet is duurt het een paar maanden voordat je website zijn uiteindelijke positie in de Google zoekresultaten heeft ingenomen. Om dit allemaal voor u in te stellen Goed vindbaar in Google neemt u vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier.