Goede navigatie van website een belangrijk onderdeel

By 5 januari 2014 januari 21st, 2018 Expertises Ontwikkelen Succesvol
navigatie-website

Een goede navigatie van een website is een belangrijk onderdeel.
Dit is een cruciaal punt in je website ontwerp. Door een heldere navigatie kan de bezoeker direct vinden wat hij zoekt. Dus vraag je af, waar komt mijn bezoeker voor en wat kan hij in één oogopslag zien! Wat heb ik te bieden?? Alle links moeten werken en de indeling moet ook duidelijk zijn. De meeste mensen verwachten de navigatie links of bovenin de site, dat is waar het oog het eerste naar kijkt.

Goede navigatie van een website

Maar ook de website zelf is een product.
Uit fysiologisch onderzoek blijkt dat de blik van websurfers vooral naar links en naar het midden van het scherm getrokken wordt. Dit is een van de redenen dat menu’s op websites vaak links staan, en het middengedeelte gebruikt wordt voor de informatie. Het is aan te bevelen van deze conventie gebruik te maken.

Horizontale of verticale menubalken gebruikt.
Navigatiestructuur en vormgeving hangen nauw met elkaar samen. De navigatie van een site is voor bezoekers zeer belangrijk. Meestal worden hiervoor horizontale of verticale menubalken gebruikt waarop de onderwerpen worden aangekaart. Voor bezoekers moet duidelijk zijn hoe ze weer terug naar af kunnen komen, en hoe ze dieper in de site kunnen navigeren.