Kleurenpalet voor een website met spectrum van Kleuren

By 17 november 2014 januari 19th, 2018 Concept creatie, Creatief ontwerp, Webdesign Website
kleurenpalet

Bij het werken met meerdere design projecten en een selectie van kleuren in het kleurenpalet. De overweldigende spectrum van kleuren, tinten en kleuren beschikbaar maken in plaats van te experimenteren met iets nieuws. Maar met kleur experimenten moet niet iets zijn dat ons bang maakt. In plaats daarvan moet het potentieel voor creatieve vrijheid zijn dat ons dagelijks werk inspireert en ons drijft om te innoveren.

Overweldigende spectrum van Kleuren-Palet

Kleur is een van de meest krachtige design elementen die zal verschijnen op een website van de klant. Het heeft de mogelijkheid om de persoonlijkheid van een merk mee te communiceren zonder een woord te zeggen, en het beïnvloedt de perceptie van een bedrijf of product van de consument binnen een paar seconden.

De zoektocht naar de perfecte kleur combinatie in het kleurenpalet, ooit afgevraagd wat kleuren enkele van ’s werelds toonaangevende merken en startups gebruiken om hun bedrijf te onderscheiden? Kijk dan op de open source Git project BrandColors, waar de auteurs en de leden van de gemeenschap de kleurenschema’s voor ’s werelds grootste bedrijven laten zien.

Met de stijgende populariteit van Google’s Material Design richtlijnen 
Als de go-to kleuren stijl voor websites, was het onvermijdelijk dat een palet generator kort na dit zou worden vrijgegeven. Deze generator creëert niet alleen eenvoudige paletten gebaseerd off Material ontwerp richtlijnen, maar het geeft je ook suggesties voor wat uw primaire en secundaire kleuren van uw systeem zou moeten zijn. Het wordt nog uitgewerkt door te suggereren welke kleuren het meest geschikt zijn voor achtergronden versus tekst.

Een probleem dat ik vaak zie terugkomen is dat het een grote stap is om een eenmaal gekozen kleurenpalet aan te passen. Immers moet er daarvoor niet alleen veel tijd gestoken worden in het restylen van je website, maar er zijn ook vaak andere dingen, zoals promotiematerialen, die je hierop wilt afstemmen.

Zo zijn er vele mogelijkheden om met kleur te werken en te verwerken in uw website, wel natuurlijk passend in het concept waar we mee bezig zijn.