Linkbuilding is het proces van het verzamelen van links naar uw website

By 2 mei 2014 januari 19th, 2018 Linken zoekmachines
linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verzamelen van links naar uw website. De links die linken naar uw website worden backlinks genoemd. Linkbuilding is het plaatsen van meerdere links naar een website, waardoor zoekmachines zoals Google de website hoger zullen waarderen in de zoekresultaten.

Linkbuilding proces verzamelen van links

Alle websites krijgen een reputatie score toegewezen door Google. Des te meer links er naar uw website verwijzen, des te hoger de pagerank in de zoekmachine zal zijn. Beschikt u over een website of webshop dan kunt u dus niet om link building heen.

Onderscheid wordt er gemaakt tussen kwalitatieve en kwantitatieve link opbouw. Kwantitatieve links dienen geen ander doel dan het verkrijgen van een hogere positionering in Google. Hieronder valt het gebruik van link uitwisselingsprogramma, onzichtbare links die alleen door zoekmachines worden geïndexeerd en weblogs enkel gericht op het genereren van backlinks.

Ook het opkopen van verlopen domeinen en het onnodig reageren op weblogs met daarbij een link vermelding kan als spam worden aangemerkt.

Door middel van de Google update wil Google kwaliteit van de content op de pagina beter herkennen. Met de Google update is Google beter in staat geworden om de kwaliteit van links te herkennen. Hierdoor is de kwaliteit van de links die een website heeft belangrijker geworden voor het behalen van hogere posities in Google.