E-commerce in Europa, Nederland bij snelst groeiende markten

e-commerce

Voor e-commerce zal Nederland de komende jaren tot de snelst groeiende markten zijn op het gebied van e-commerce in Europa behoren, blijkt uit een rapport van betalingsmaatschappij Worldpay. Naast Nederland neemt ook de e-commercemarkt in Italië een vlucht.

Het concern voorziet voor de Nederlandse e-commercemarkt een gemiddelde groei per jaar van 14 procent. In 2021 zal deze goed zijn voor 36 miljard euro. Volgens Worldpay wordt de opkomst vooral gestuwd door nieuwe betaalmethoden. Consumenten zoeken daarbij vooral naar smartphonevriendelijke betaalmethodes.

Nederland blinkt nu vooral nog uit in bankoverschrijvingen. Circa 60 procent van de transacties bestaat uit betalingen via iDEAL. Het betalingslandschap in Nederland wordt in de komende vijf jaar veel diverser. Winkeliers en handelaren moeten dan ook overwegen om de breedst mogelijke keuze aan betalingsmogelijkheden aan te bieden, en naast betaalopties via de banken ook e-wallets en traditionele methoden middels betaalkaarten aanbieden om aan de behoefte van de meeste consumenten te voldoen.

Worldpay verwacht op termijn dat andere betaalmethoden zoals e-facturen en e-wallets gebruikt zullen worden. De populariteit van zogeheten debetkaarten en prepaidkaarten verdubbelt naar verwachting ook in de komende vijf jaar.

Bron: NU.nl