Online zetten nieuwe website, WordPress de ideale keuze

By 24 december 2015 januari 17th, 2018 Expertises Ontwikkelen Succesvol, Web nieuws, Wordpress
webdesign nieuwe website

Momenteel zijn we druk bezig met het online zetten van een nieuwe versie van Studiohoofddorp! Er is de afgelopen tijd veel werk gemaakt wat we graag met de buitenwereld willen delen. We hebben gekozen voor een site op het WordPress platform.

WordPress is momenteel de ideale keuze

WordPress is momenteel de ideale keuze voor betaalbare nieuwe website met CMS mogelijkheden. CMS (Content Management System) wil zeggen dat u als klant zelf uw website kunt onderhouden, dus bijwerken met teksten, het plaatsen van foto’s en nieuwsberichten en/of nieuwsfeeds. Vrijwel iedereen met een beetje computer ervaring kan dit makkelijk uitvoeren. Daar staat Studiohoofddorp voor!

Een responsive website is gemaakt met een flexibel grid. De inhoud van de website wordt hierdoor schaalbaar, de elementen op de pagina staan niet meer op een vaste plek en hebben geen vast formaat.

Nieuwe website Online

Bij het schalen van de website transformeert deze zich in al zijn facetten: breedte, hoogte, margins, paddings en fonts. Responsive webdesign bestaat niet alleen uit een flexibel grid, maar ook uit flexibele media. In een statisch ontwerp hebben afbeeldingen en andere content vormen een vaste afmeting.

Maar wanneer een afbeelding een vaste grootte heeft, schaalt deze niet mee wanneer de website van grootte verandert. Daarom worden alle media flexibel aangeboden en schalen ze mee met het formaat van de Internet browser.