Retourbeleid zonder retourneer kosten

By 19 januari 2017 januari 11th, 2018 Web nieuws
retourbeleid zonder retourneer kosten

In Nederland wordt tot 30% van de online aankopen teruggestuurd, waarbij de kosten vaak voor rekening komen van de winkel. Promovendus Alec Minnema sprak tijdens de Webwinkel Vakdagen over zijn onderzoek. Hij concludeert onder meer dat een retourbeleid zonder retourneer kosten en aanvullende voorwaarden tot meer aankopen leidt!

Het idee om het terugsturen van een product ingewikkeld te maken zodat je als webwinkel op de kosten van retouren kunt besparen, is achterhaald. Retourneer beleid zonder retourneer kosten en aanvullende voorwaarden tot meer aankopen leidt. Een langere zichttermijn leidt bovendien tot een lagere terugstuur kans.

Klanten die tevreden zijn over het retourneer proces, vervolgens meer gaan kopen bij die winkel omdat zij minder risico ervaren. Het retourneren van aankopen heeft ook effect op niet-transactioneel klantgedrag. Wanneer klanten tevreden zijn met het retourenproces raden ze de winkel vaker aan bij vrienden en kennissen. Op deze manier creëren ze waarde voor de winkel.