Sneller maken van websites – Snelle website belangrijk

website sneller maken

Wij werken aan het sneller maken van websites in zoekmachines zoals Google want een snelle website is tegenwoordig heel belangrijk. Ook voor website onderhoud, veiligheidsupdates, kleine aanpassingen of problemen oplossen kun je bij ons terecht!

Tips om je website sneller te maken:

  1. Gebruik een Caching plugin
  2. Gebruik een Content Delivery Netwerk (CDN)
  3. Optimaliseer de database
  4. Optimaliseer de homepage
  5. Optimaliseer afbeeldingen
  6. Voeg headers toe aan statische bronnen
  7. Voeg LazyLoad toe aan de afbeeldingen
  8. Minimaliseer het aantal revisies (2 of 3)
  9. Blokkeer pingbacks en trackbacks

Waarom is een snelle website belangrijk?

Weinig mensen houden van wachten, en al zeker niet op het inladen van een website. Helemaal omdat er grote websites zijn die enorm snel inladen zijn mensen zich er van bewust dat websites ook snel ingeladen kunnen worden, en zullen dit meer en meer gaan verwachten van iedere website.

Daarbij heeft ook Google recentelijk de laadtijd van een website opgenomen als factor in haar bepalen hoe hoog een website gaat verschijnen, de index bepaling, waardoor een korte laadtijd extra belangrijk is geworden en hoger in de ranking zal plaatsen.

Ten slotte is ook de opkomst van mobiel gebruik van het internet een belangrijke aanleiding om de snelheid van je website te optimaliseren en sneller maken. Al deze stappen en meer worden standaard door ons uitgevoerd bij oplevering van een website.

Wanneer je wilt weten hoe snel jouw eigen website is?

Je kunt je dit gratis testen op Webpagetest.org. Deze test kun je meerdere keren achter elkaar uitvoeren, zodat je een goed beeld krijgt van de gemiddelde snelheid van je website. Bovendien kun je zelf kiezen vanaf welke locatie de test wordt uitgevoerd, zodat de test representatief is voor doelgroepen die zich op verschillende afstanden kunnen bevinden.

We maken voornamelijk websites voor starters, zzp’ers, en MKB bedrijven. Een zzp website van een paar pagina’s kan al binnen 2 weken online staan voor een betaalbare prijs. We werken vanuit Hoofddorp aan projecten in de Haarlemmermeer.