SSL certificaat

By 8 januari 2017 januari 11th, 2018 Webdesign Website
SSL

Door een SSL certificaat te gebruiken voor je website versleutel je het verkeer tussen je website en haar bezoekers. Dit maakt het onmogelijk voor derden om het verkeer op je website te onderscheppen. Normaal gezien kost een SSL certificaat ongeveer hetzelfde als een domeinnaam, maar wat ons betreft is dat iets wat in het verleden hoort.

Met trots delen we het meden dat we meer dan 60.000 SSL certificaten gratis hebben geactiveerd voor de webhostingklanten bij PcExtreme waar Studiohoofddorp mee samenwerkt. Daardoor de website automatisch toegankelijk is via zowel HTTP als het versleutelde HTTPS protocol!

De voordelen van SSL (HTTPS)

Een van de meest bekende voordelen van SSL is dat het de privacy en veiligheid van je bezoekers verhoogt. Een wat minder bekend voordeel is dat het gebruik van SSL vertrouwen geeft in de ogen van je bezoekers, maar ook die van Google. Het gebruik van HTTPS is dan ook een van de ranking factoren van de zoekmachine, bevestigd door Google zelf.

Ook niet onbelangrijk is dat web browsers de HTTPS status vaak visualiseren met een groen icoontje zoals een hangslotje, terwijl HTTP in het beste geval met een neutraal icoontje wordt weergegeven. In de nabije toekomst zal Chrome HTTP zelfs weergeven met een rood icoontje, waarmee geïmpliceerd wordt dat de website niet veilig is (door het gebruik van HTTP). Van hier uit is het niet gek om te bedenken dat andere browsers, zoals Firefox en Safari, snel zullen volgen.

PCextreme en Let’s Encrypt

Dus, hoe is het mogelijk dat we iedereen een gratis SSL cerificaat kunnen geven? Het begint allemaal met Let’s Encrypt.

Normaal gezien worden SSL certificaten uitgegeven door bedrijven zoals Comodo en Symantec tegen een vergoeding, voor het maken en het gebruik van het certificaat. Deze bedrijven worden ook wel Certificate Authority (CA) genoemd. Let’s Encrypt is ook een CA, maar hebben het gehele proces om een certificaat aan te vragen en te activeren enorm vereenvoudigd, zonder er ook maar een cent voor te rekenen. Voor meer informatie over Let’s Encrypt raden we aan om hun website te bezoeken: https://letsencrypt.org/about/.

Dankzij Let’s Encrypt zijn wij in staat gesteld om een volledig geautomatiseerde SSL oplossing te bieden voor onze webhosting klanten. Zowel bestaande als nieuwe klanten krijgen nu een SSL certificaat bij hun Dynamic webhostingpakket, welke zichzelf automatisch zal blijven vernieuwen zolang je website in de lucht staat.

Bron: PcExtreme