Skip to main content

Als eigenaar van een website geef je het filmpje een plekje op een webpagina en zodra de video binnen is begint hij op die plaats af te spelen. Je kunt het filmpje dus deel uit laten maken van je website. Je kunt daarbij nog tal van zaken instellen met betrekking tot de beeld- en geluidskwaliteit de schermgrootte en de kleurscherpte.

Streaming video

Streaming is een techniek, waarbij een audio- of videobestand via een netwerk bekeken of beluisterd kan worden, zonder dat het eerst volledig gedownload hoeft te worden. Bij streaming wordt de data van het bestand in gecomprimeerde vorm als een continue stroom verstuurd en afgespeeld.

Videostreaming

Hierbij wordt geen ruimte op de harde schijf van de pc gebruikt. Dit is handig, omdat de meeste audiovisuele bestanden erg groot zijn. Bovendien kan het afspelen van van een bestand direct beginnen nadat je het hebt opgevraagd.

Streaming video en audio zijn niet meer weg te denken uit het multimediale web beleving. Met de opmars van breedbandverbindingen wordt het interessant en aantrekkelijk om videofragmenten, live-beelden en filmtrailers te bekijken, en aan te bieden, op internet.

Video Integratie – Videostreaming

Tot nu toe zijn het vooral bedrijven en instellingen geweest die de kar hebben getrokken. Denk aan de webstreams die op allerlei nieuwszenders te volgen zijn. Of denk aan de live stream op de website waarmee je de optredens tijdens een muziekfestival integraal kon volgen op je beeldscherm.

Daarnaast draagt de promotievideo bij aan de vindbaarheid van je website en zorgt het ervoor dat bezoekers langer op je website aanwezig zijn. Een goede bedrijfsvideo is dus een sterk communicatiemiddel en wordt steeds meer ingezet als marketingtool.

Promotievideo beter voor de vindbaarheid van je website

Wij ontwikkelen websites in combinatie met het gebruiksvriendelijke CMS WordPress. Met WordPress heeft uw website een goede basis voor zoekmachine-optimalisatie omdat deze technisch gezien al zoekmachine-vriendelijk is opgebouwd.

Zoals bij alle communicatie uitingen, wilt u ook dat uw bedrijfsfilm de omzet verhoogt?
U wil een nieuwe aanbieding wereldkundig maken of u wil gewoon aan klantenbinding doen?