Webdesign trends – Mobiel vriendelijke websites

By 13 januari 2014 januari 21st, 2018 Expertises Ontwikkelen Succesvol
webdesign-trends

Webdesign trends, de huidige internet wereld is gemarkeerd met meerdere platforms voor de toegang tot het internet. De heersende trend is uniform webdesign. Dit betekent simpelweg dat internet gebruikers dezelfde ervaring op een website kunnen hebben, ongeacht het platform dat ze gebruiken. Bijvoorbeeld, zou een goede gedeelde gebruikerservaring zijn door een gebruiker op een personal computer en een smartphone of MacBook gebruiker. Responsive webdesign is zonder twijfel de belichaming van echte multimedia, en bovenaan de lijst van de web ontwerpen trends .

Mobiel vriendelijke websites – Webdesign trends

Steeds meer mensen hebben toegang tot het internet vandaag op hun mobiele telefoons dan ooit tevoren. Elke goede webdesigner kent het belang van het aanboren van deze enorme markt, en het ontwerp van websites die gemakkelijk toegankelijk zijn op de iPhone , Windows 8, Android telefoons. Dit is iets anders dan een responsieve site dat de website speciaal is ontworpen voor mobiele gebruikers .

The Infinite Scrolling

Bij het zoeken naar afbeeldingen op Google bijvoorbeeld oneindig scrollen biedt wat de naam doet vermoeden, kan de gebruiker oneindig scrollen, in tegenstelling tot de traditionele pagina 1 , 2 , 3 enzovoort. Dit is een nieuw ontwerp dat vooral te zien is op sociale netwerksites zoals Facebook, Pinterest en Twitter .

De Flash -less ontwerp

HTML 5 , CSS en JavaScript zijn allemaal overtroffen op de oudere en meer rigide flash design . Deze nieuwe modellen bieden meer flexibiliteit en betere user experience vooral voor mobiele gebruikers, maar ook meer SEO vriendelijk. Het was geen verrassing toen flash design er uit ging.

De minimalistische aanpak

De dagen zijn voorbij wanneer websites werden volgestopt met de niet – zo – handig  irrelevante inhoud. De trend is voldoende leeg ruimte. Deze websites zijn zeer functioneel en niet te vergeten esthetisch.

Foto’s zijn enorm!

In plaats van flitsende banners, web ontwerpen trends en op te nemen grote achtergrond foto’s. Content is ook enorm nu, maar relevant …… in plaats van de traditionele ruimte vullen en vaak irrelevante inhoud .

Header Design is vast

Een vaste header ontwerp is een opvallende trend in 2013 , populair gemaakt vooral door sociale netwerksites . De CSS positionering is vastgesteld, met als gevolg een bevroren header die zowel functioneel en esthetisch is.

Transparant ontwerp

Ontwerpen in trends is het transparante ontwerp , in het bijzonder het gebruik van CSS3 . Er is niet langer nodig voor de zinloze en complexe Photoshop ontwerp dat transparantie heeft, maar eerder verschillende delen van de webpagina wordt geknepen door het instellen van de gewenste transparantie of dekking .

De QR Codes

QR codes zijn niet langer voorbehouden aan de laptop en pc-gebruikers , mobiele platforms die nu grotendeels ondersteunen QR-codes. Dit is een enorme trend die elke moderne web designer zich van bewust is.

Vergeet niet Social Media Knoppen!

Social media is enorm! Elke website heeft social media knoppen inclusief Pinterest, Facebook en Twitter. Deze moeten worden opgenomen om meer bezoekers naar je website te genereren.