Website Eenmanszaken – kleine zelfstandigen – Eigen zaak – Of beginnen

kleine zelfstandigen

Heeft u een eenmanszaak, bent een kleine zelfstandigen of gaat u er een beginnen, maar heeft u nog geen website? Dan kunnen wij u hier mee helpen en voor u realiseren. Om dit proces te vereenvoudigen hebben we daarom een aantal stappen die van belang zijn voor het starten van uw website voor uw eenmanszaken.

Website voor eenmanszaken of de kleine zelfstandigen

Voor de benodigdheden van een website heeft u een Domeinnaam nodig, een hosting waar het domein op draait, een CMS of te wel een content management systeem zodat u zelf u website de teksten en of foto’s zelf kan veranderen overal in de wereld en natuurlijk de template zodat de website oogt wat u wil!

Eigen website hoeft niet eens zo heel veel te kosten

Een eigen website hoeft niet eens zo heel veel te kosten. Een domeinnaam kost je enkele tientallen euro’s per jaar. En er bestaan al heel wat goedkope tools/services om zelf een website te maken die je een uiterst gebruiksvriendelijke interface geven om je site zelf ineen te steken. Daarvoor kan je kiezen uit professionele templates. Je kan nog een stapje verder gaan en zelf een CMS-systeem als WordPress installeren, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Over de inhoud en de grafische kwaliteit moet je natuurlijk zelf waken.

Er zijn ook spelers  die gespecialiseerd zijn in het maken van websites voor ‘kleine zelfstandigen of eenmanszaken’. Hun werkwijze verloopt volledig telefonisch en via het computerscherm. Ze maken een gratis ontwerp omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze maken wat je nodig hebt. En je verbindt je ook niet aan een wurgcontract omdat je website een eenmalige investering van enkele honderden euro’s blijft. Voor hosting moet je natuurlijk blijven betalen.

Maar als de website een belangrijk marketingmiddel blijkt, moet je toch durven investeren in een website, met aandacht voor een goede vindbaarheid in Google, een verzorgde vormgeving, een logische opbouw, overtuigende teksten en motiverende call-to-actions. Hoeveel dat moet kosten?