WordPress.com schakelt HTTPS-encryptie in voor alle websites

By 10 april 2016 januari 11th, 2018 Web nieuws, Wordpress
SSL-certificaat

We hebben goed nieuws voor het domein van WordPress.com met toevoegen van HTTPS-encryptie ondersteuning voor al haar blogs. Als u een eigen domein of een blog onder de WordPress.com domeinnaam (zoals studiohoofddorp.wordpress.com),  dan is dit goed nieuws.

Terwijl vele sociale diensten, zoals Facebook en Twitter HTTPS al een tijdje dit ondersteunen, werd WordPress.com nog steeds achter voor aangepaste domeinnamen.

SSL-certificaat voor HTTPS-encryptie

Sinds 2014 heeft WordPress.com subdomeinen HTTPS ondersteund. Maar dit is niet zo eenvoudig voor aangepaste domeinnamen want daar zijn certificaten voor nodig waar alle domeinnamen aan hangen.

Het is nu veel goedkoper en gemakkelijker geworden om HTTPS op het web te implementeren. WordPress.com is begonnen om hiervan gebruik te maken voor haar websites. Elke website heeft nu een SSL-certificaat en zal een betere beveiliging zijn voor de gegevens van uw website.

HTTPS-encryptie in voor alle websites

Een mooi neveneffect is dat Google de neiging heeft om websites die HTTPS over slechts website te ondersteunen bevorderen in de index. Dus WordPress.com websites krijgen een hogere ranking in de zoekresultaten van Google.

En wat is de brandende vraag? Wat moet ik doen om dit te activeren? Op dit moment worden alle WordPress.com HTTPS websites geactiveerd, zonder maar iets te hoeven doen. Je krijgt een SSL-certificaat! Iedereen krijgt een SSL-certificaat!