WordPress updaten, er zijn wel enkele aandachtspunten

By 12 juni 2015 januari 18th, 2018 Expertises Ontwikkelen Succesvol
WordPress updaten

WordPress net zoals de losse plug-ins en thema’s worden door hun makers geregeld bijgewerkt. Het kan dan gaan om extra functionaliteiten, maar ook om beveiligingsupdates die hard nodig zijn. Om dat voor te zijn en om je website veilig te houden is het belangrijk dat je regelmatig kijkt of er nieuwe updates beschikbaar zijn in het CMS van WordPress panel. (WordPress updaten zit bij ons in het pakket)

Het updaten van WordPress

Wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is voor WordPress krijg je hierover een melding in je dashboard. Er zijn wel enkele aandachtspunten. Bij het updaten kan het gebeuren dat je thema het niet helemaal goed meer doet. Maak dus altijd eerst een goede back-up voordat je je WordPress-site gaat updaten, dan kan je altijd nog terug naar de vorige versie. Controleer dus ook altijd na het updaten direct of je site het nog helemaal goed doet wat erg belangrijk is. Wij verzorgen dit voor bijna al onze websites die onder WordPress draaien.

Plug-ins updaten

Wanneer je in je WordPress-dasboard klikt op plug-ins zie je direct van welke plug-ins er een nieuwe versie beschikbaar is. Ook deze kun je ofwel handmatig updaten ofwel automatisch. Dat laatste is het eenvoudigst, dan ben je in een stap klaar. Automatisch updaten kan enkel als je de plug-in via de WordPress-directory met plug-ins gevonden hebt. Ook dit verzorgen wij voor bijna al onze websites die onder WordPress draaien.