WordPress Website

Wordpress website

Welkom op dé Nederlandstalige website over WordPress voor een WordPress website. Voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers van dit populaire CMS is hier een kleine uitleg / informatie te vinden op het gebied van WordPress. Leer hier hoe je je eigen website kunt maken met WordPress, en hoe je er vervolgens het meeste uit kunt halen zonder dat dit moeilijk is.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management System (CMS) dat in 2003 is opgericht door Matt Mullenweg (the founder and CEO of WordPress’ parent company). In de beginjaren was het een simpel systeem voor het maken van een blog en daar was het ook voor bedoeld. Naarmate de jaren voorbij gingen werd het steeds verder uitgewerkt, tegenwoordig is het ook mogelijk om er ook websites en webshops mee te maken.

WordPress voor beginners

Ben je nieuw met WordPress en vraag je je af “Hoe bouw je een website of webshop”, dan zit je hier goed. De website bevat informatie die je als beginner moet weten, vanaf het aanvragen van een domeinnaam, tot het volledig langslopen van WordPress instellingen kunnen wij hier op onze website gedeeltelijk uitleggen. Zo word er bijvoorbeeld uitgelegd hoe je moet beginnen met een (WordPress) website, je stap voor stap door de installatie procedure geleid, maar ook wat elk onderdeel in het WordPress dashboard inhoudt.

Hoewel het maken van een eigen WordPress website niet enorm lastig is, komt er wel veel bij kijken. Ons streven is om het maken van een eigen professionele WordPress website of blog zo makkelijk mogelijk te maken.

Je zal bij het bouwen van de website die jij voor ogen hebt, gegarandeerd een paar keer ergens tegenaan lopen. Dat het toevoegen van een contactformulier bijvoorbeeld niet lukt of een plug-in werkt niet zoals jij het voor ogen had, theme werkt niet naar behoren. Normaal gesproken ben je dan een tijd bezig om het antwoord te vinden op het internet.

Je de vraag ook bij ons neerleggen. Wij helpen jou dan verder. Dit kan je op jaarbasis tientallen uren zoekwerk schelen. En het is ook een fijn gevoel dat je iemand gewoon kan bellen of mailen als je er even niet uitkomt.