Zoekanalyse Search Console – Zoekanalyse in webdesign

By 9 november 2014 januari 19th, 2018 Web nieuws, Webdesign Website, Wordpress
zoekanalyse Search Console

Google lanceerde de gratis webdienst Google Webmaster Tools “Search Console” Zoekanalyse Webdesign. Het gaf webmasters meer controle en inzicht in de wijze waarop hun websites door Google werden gecrawld en geïndexeerd. Naast webmasters begonnen o.a. hobbyisten, ondernemers, SEO specialisten, en app ontwikkelaars de tools te gebruiken.

Om deze reden verandert Google de naam van het hulpprogramma nu in Google Search Console. Ze hopen hiermee toegankelijker te worden voor iedereen met een website en interesse in zoekresultaten.

Google Search Console

Voordelen van de Google Search Console
Het succes van je website is sterk afhankelijk van het aantal bezoekers dat je weet aan te trekken. Daarom is het belangrijk dat je op een goede positie in de zoekresultaten van Google staat.

Zo kun je zien of alle pagina’s van je website wel worden bereikt door de spider van Google. Wanneer er ergens een fout zit, kan dit er voor zorgen dat belangrijke pagina’s niet worden geïndexeerd. Ook kun je zien welke zoekwoorden jouw bezoekers gebruiken om op je website te komen. Dit geeft je belangrijke inzichten en kan je helpen bij de verdere zoekmachineoptimalisatie van je website.

Website aan Google Search Console koppelen
Om je website aan de Google Search Console te koppelen, ga je eerst naar de Sitemaps. Hier kun je jouw website toevoegen door de URL in te vullen en op “Property Toevoegen” te drukken. Vervolgens moet je het eigendom van jouw website verifiëren.  Het is ook aan te raden om je website met-en-zonder www-voorvoegsel te verifiëren.

Dit verzekert je ervan dat je alle fouten en problemen ontdekt. Zodra het eigendom is geverifieerd start Google met het analyseren van je website en kun je de Sitemaps gaan gebruiken.

Een sitemap is een plattegrond van je website waar alle inhoud in een tabel weergegeven wordt. De makkelijkste optie is om de Yoast plugin te installeren in WordPress. Hier zit standaard een goede sitemap-optie in. Als deze ingevoerd is dan kun je de sitemaps bekijken via /sitemap_index.xml.