Skip to main content

Mobielvriendelijke websites - Responsive website zoals dit in vakterm heet.

Google beoordeelt mobielvriendelijke websites (responsive) beter in de zoekresultaten. Het wil gebruikers altijd de beste zoekresultaten bieden, inhoudelijk qua gebruikerservaring, dus het tonen van mobiel vriendelijke websites is daar onderdeel van.

Als je onlinestrategie serieus neemt dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe mobielvriendelijke website •

mobile-smartphone
We make amazing things every day | Useful Ideas

Creator of quality designs and thinker of fresh ideas.

Bij een goed doordacht ontwerp wil je als resultaat dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven.

Daarnaast is een mobielvriendelijke website van belang om goed te scoren in de zoekmachineresultaten. Google heeft een aantal jaar geleden een update verricht waardoor websites die mobielvriendelijk zijn hoger scoren in de zoekresultaten.

Ook user experience, oftewel gebruikerservaring, als een bezoeker op jouw site niet eenvoudig informatie kan vinden of makkelijk een bestelling kan plaatsen, hebben ze geen positief gevoel over jouw onderneming.

Responsive webdesign verwijst naar het maken van een website die zich automatisch aanpast aan de schermresolutie van uw computer

Mobile first, de basis voor hoe Google zijn rangorde bepaald op het Internet

Bij het schalen van de website transformeert deze zich in al zijn facetten: breedte, hoogte, margins en fonts. Responsive webdesign bestaat niet alleen uit een flexible grid, maar ook uit flexible media. Het gebruik van een responsive website (mobielvriendelijke website) brengt veel voordelen met zich mee. Er maar één website gebouwd hoeft te worden, en één CMS, waardoor het beheren van de content altijd eenvoudig blijft.

Mobile first, de basis voor hoe Google zijn rangorde bepaald op het Internet. Simpel gezegd passen mobiel vriendelijke websites zich aan, aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een monitor is, een tablet, curved LED tv, of een smartphone.

Mobielvriendelijke websites passen zich aan het scherm
waarmee een bezoeker de website bekijkt

Wanneer goed toegepast biedt responsive webdesign (mobielvriendelijke website) op zeer verschillende apparaten toch een optimale gebruikservaring. Dit geldt niet alleen voor kleine schermen, maar ook voor hoge resoluties, grote schermen en kleine resoluties.

Kom een keer van gedachten wisselen. Mail en maak een afspraak bij ons

× Waarmee kan ik je helpen?