Slechts één website nodig, waarvan de layout zich aanpast

Responsive webdesign verwijst naar het maken van een website die zich automatisch aanpast aan de schermresolutie van uw computer.

Bij het schalen van de website transformeert deze zich in al zijn facetten: breedte, hoogte, margins en fonts. Responsive webdesign bestaat niet alleen uit een flexible grid, maar ook uit flexible media. Het gebruik van een responsive website brengt veel voordelen met zich mee. Er maar één website gebouwd hoeft te worden, en één backoffice CMS, waardoor het beheren van de content altijd eenvoudig blijft.

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan, aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een monitor is, een tablet, curved LED tv, of een smartphone. Er is slechts één website nodig, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Een responsive webdesign/ website is gemaakt met een flexible grid en ingericht voor mobiel vriendelijke websites.

Mobile first indexeren is precies zoals het klinkt. Het betekent alleen dat de mobiele versie van uw website het startpunt wordt voor wat Google in hun index opneemt en de basis voor hoe zij de rangorde bepalen.

De Basis voor hoe Google zijn Rangorde Bepaald

Bornbasket-Kraammanden-&-Baby-Cadeau's

Bornbasket Kraammanden Babycadeautjes of Cadeau-tas

Sleep Clean Cleaning Services

Sleep Clean Cleaning Services

Restaurant La Provence is culinair genieten in Driebergen en bekroond door Michelin

La Provence in Driebergen – Culinair eten – Michelin *

Responsive webdesign - Mobiel vriendelijke websites

We make amazing things every day

Google beoordeelt mobiel vriendelijke websites ‘responsive webdesign’ beter in de zoekresultaten. Het wil gebruikers altijd de beste zoekresultaten bieden, inhoudelijk qua gebruikerservaring, dus het tonen van mobiel vriendelijke websites is daar onderdeel van.

Als je online strategie serieus neemt dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe mobiel vriendelijke website. Bij een goed doordacht ontwerp wil je als resultaat dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven.

SEO

92%

Mobiel vriendelijke websites "Responsive"

Wanneer goed toegepast biedt responsive webdesign op zeer verschillende apparaten toch een optimale gebruikservaring. Dit geldt niet alleen voor kleine schermen, maar ook voor hoge resoluties, grote schermen en kleine resoluties.

Online strategie serieus nemen met responsive webdesign

Net als bij mobiel vriendelijke websites kan er ook bij responsive webdesign voor worden gekozen om bepaalde minder relevante content achterwege te laten bij mobiele bezoekers (smartphone). Denk aan grote afbeeldingen of video’s kunnen eventueel worden vervangen door een lagere resolutie. Hierdoor zullen de pagina’s sneller laden en wordt ook rekening gehouden met eventuele kosten voor mobiel dataverkeer van de gebruiker.

Laat als organisatie – bedrijf zien dat je een online strategie serieus neemt en dat je bereid bent daarin te investeren. Een professioneel mobiel vriendelijke website die meegaat met de mogelijkheden van de tijd straalt autoriteit uit. Het zorgt dat je een stapje voor hebt op je concurrenten en het verbetert je imago.

De markt staat nooit stil online
Studiohoofddorp helpt u bij de ontwikkeling van uw eerste responsive website – webdesign. De markt staat nooit stil en online groei is op oneindig veel verschillende manieren te behalen en tevens voor iedereen relevant. Wij maken voornamelijk websites voor starters, ZZp’ers, en MKB bedrijven. Een website van een paar pagina’s kan al binnen twee weken online staan voor een betaalbare prijs. We werken vanuit Hoofddorp aan projecten in de Haarlemmermeer, AmsterdamNieuw Vennep, Heemstede, Amstelveen, Haarlem, Alphen aan den Rijn, Aalsmeer en Schiphol

Skils:  HTML – CSS – Bootstrap – WordPress – PrestaShop – OpenCartWoocommerce – Concrete5