Skip to main content
Web prestaties bij Studiohoofddorp

Web prestaties zijn best lastig nietwaar? Hoe weten we eigenlijk waar we staan ​​op het gebied van prestaties, en wat zijn precies onze prestatieknelpunten? Is het duur JavaScript, trage levering van weblettertypen, zware afbeeldingen of trage weergave?

Zijn we voldoende geoptimaliseerd met het schudden van bomen, het hijsen van de scope, het splitsen van codes en alle fraaie laadpatronen met kruispunt waarnemer, progressieve hydratatie, hints van klanten, HTTP / 3, servicemedewerkers en – oh my – edge workers? En, nog belangrijker, waar beginnen we zelfs met het verbeteren van de prestaties en hoe bouwen we op lange termijn een prestatiecultuur op?

Wat zijn precies onze prestatieknelpunten?

Vroeger was het optreden vaak slechts een bijzaak . Vaak uitgesteld tot het einde van het project, zou het neerkomen op minificatie, aaneenschakeling, optimalisatie van activa en mogelijk een paar kleine aanpassingen aan het serverbestand config. Als ik nu terugkijk, lijken de dingen behoorlijk veranderd te zijn.

Prestaties zijn niet alleen een technische zorg: het heeft invloed op alles, van toegankelijkheid tot bruikbaarheid tot zoekmachine optimalisatie, en wanneer het in de workflow wordt verwerkt, moeten ontwerpbeslissingen worden geïnformeerd door hun gevolgen voor de prestaties.

Prestaties moeten continu worden gemeten, bewaakt en verfijnd , en de groeiende complexiteit van het web brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die het moeilijk maken om statistieken bij te houden, omdat gegevens aanzienlijk zullen variëren afhankelijk van het apparaat, de browser, het protocol, het netwerktype en de latentie ( CDN’s, ISP’s, caches, proxy’s, firewalls, load balancers en servers spelen allemaal een rol bij de prestaties).

Verbeteren van de prestaties

Dus als we een overzicht zouden maken van alle dingen die we in gedachten moeten houden bij het verbeteren van de prestaties – vanaf het allereerste begin van het project tot de uiteindelijke release van de website – hoe zou dat eruit zien? Hieronder vindt u een (hopelijk onbevooroordeelde en objectieve) checklist voor front-end prestaties voor 2021 – een bijgewerkt overzicht van de problemen die u mogelijk moet overwegen om ervoor te zorgen dat uw responstijden snel zijn, de gebruikersinteractie soepel verloopt en uw sites dat niet doen afvoer van de bandbreedte van de gebruiker.

BRON: https://www.smashingmagazine.com/2021/01/front-end-performance-2021-free-pdf-checklist/?ref=webdesignernews.com

Kom een keer van gedachten wisselen. Mail en maak een afspraak bij ons