Skip to main content

Navigatie indeling – Navigatiesysteem gebruiker

Navigatiesysteem gebruiker

Navigatiesysteem van je website

Ook het navigatiesysteem van uw site speelt een grote rol. Deze lay-outlocatie hangt af van hoe gemakkelijk het voor de gebruiker zal zijn om op uw site te zijn en of ze ernaar willen terugkeren. Het is uiterst belangrijk om na te denken over een navigatiesysteem waarmee de gebruiker gemakkelijk door de pagina’s van uw website kan navigeren. De hoofdnavigatie bevindt zich in de koptekst bovenaan elke pagina in 88% van de gevallen, waardoor horizontale navigatie op het hoogste niveau een standaard voor webdesign is.

Zoeken is de sleutel op je website

Een van de belangrijkste principes van bruikbaarheid is de mogelijkheid om informatie op de site te zoeken. De zoekbalk kan al worden beschouwd als een van de standaardbepalingen bij de ontwikkeling van ontwerp. Meer dan de helft van alle sites heeft een zoekopdracht in de profielkop. Zodat de gebruiker gemakkelijk iets kan vinden door simpelweg een woord in de zoekopdracht in te voeren.

Bij zoekmachine optimalisatie denk je waarschijnlijk aan metagegevens, paginasnelheid en linkbuilding. Maar onderschat de rol van een goede structuur niet. Een overzichtelijke sitemap helpt Google de content van je website te begrijpen. Door je website als een boomstructuur op te bouwen kun je onderscheid maken in hoofd- en sub-pagina’s van je website.