Omdat het meer dan 40 procent van het internet aandrijft, is WordPress een populair doelwit voor aanvallen. Als een hacker erin slaagt in te breken op één WordPress-website, hebben ze mogelijk de sleutel tot miljoenen anderen, waaronder die van jou.
Een deel van het veilig houden van uw site is het begrijpen van de risico’s. Als eigenaar van een website lijkt dit misschien een ontmoedigend onderwerp. Als u echter eenmaal weet waar u mee te maken heeft, kunt u de nodige stappen ondernemen om uw site te verdedigen.
In dit artikel bespreken we het belang van het beveiligen van uw WordPress-site en onderzoeken we vier van de grootste bedreigingen ervoor. Onderweg delen we plug-ins, best practices en technieken die u kunnen helpen uw site tegen elk specifiek gevaar te beschermen. Laten we beginnen!
Het belang van het beveiligen van uw WordPress-website
Cyberaanvallen nemen toe, met fraudepreventiespecialisten Arkose Labs die een stijging van het aantal digitale aanvallen met 20 procent meldden in 2020. In deze periode registreerde Arkose Labs ook het hoogste aantal botaanvallen ooit, met in totaal 1,3 miljard gedetecteerde.
Hackers komen altijd met nieuwe strategieën. Er zijn zelfs aanwijzingen dat cybercriminelen de pandemie in hun voordeel proberen te gebruiken. De FBI meldde een toename van 300 procent in cybercriminaliteit sinds de uitbraak van COVID-19 begon.
WordPress wordt onderhouden door een team van zeer ervaren ontwikkelaars die hard werken om ervoor te zorgen dat het platform veilig is. Het komt echter vrij vaak voor dat website-eigenaren een reeks WordPress-plug – ins en thema’s van derden gebruiken . Dit voegt extra code toe aan uw site, wat meer potentiële mazen in de wet betekent die een hacker zou kunnen misbruiken.
Als een cybercrimineel erin slaagt toegang te krijgen tot uw site, kan hij grote schade aanrichten. Ze kunnen het beschadigen met ongepaste inhoud, belangrijke gegevens verwijderen of uw klanten bedriegen. Als je geen back-up hebt gemaakt , zou je kunnen ontdekken dat een hacker je hele site heeft verwijderd, waardoor je geen hoop meer hebt om je inhoud terug te halen.
Deze kwaadaardige activiteit kan leiden tot verlies van vertrouwen, conversies en inkomsten van klanten. Er is ook een kans dat uw site op de zwarte lijst komt te staan door de zoekmachines.
Als dat gebeurt, verdwijnt uw inhoud van de Search Engine Results Pages (SERP’s) en zal uw organische verkeer waarschijnlijk kelderen. Zelfs als het je lukt om je site te herstellen, kan het moeilijk zijn om de status van je zoekmachine te herstellen.
4 veelvoorkomende WordPress-aanvallen (en hoe ze te vermijden)
Om uw site en bezoekers te beschermen tegen hackers, is het van vitaal belang dat u bescherming biedt tegen veelvoorkomende WordPress-aanvallen. Laten we eens kijken naar vier van de meest populaire bedreigingen.
1. Brute-force-aanvallen
Een brute-force-aanval is wanneer een hacker probeert uw dashboard binnen te dringen met behulp van honderden of zelfs duizenden bekende combinaties van wachtwoorden en gebruikersnaam. Brute-force-aanvallen zijn een populaire inbraakmethode op alle platforms. Ze kunnen echter bijzonder problematisch zijn voor WordPress.
Standaard hebben alle WordPress-beheerders dezelfde gebruikersnaam (“admin”). Als u deze automatisch gegenereerde gebruikersnaam niet wijzigt, kennen brute-force hackers al de helft van uw inloggegevens – ze hoeven alleen uw wachtwoord te raden.
Om uw site te helpen beschermen tegen brute-force-aanvallen, is het belangrijk om een unieke beheerdersnaam te gebruiken en de best practices voor wachtwoorden te volgen . Dit omvat het gebruik van minimaal acht tekens, plus een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen.
Het is ook slim om veelgebruikte zinnen te vermijden, vooral zinnen die vaak worden geassocieerd met wachtwoorden, zoals ‘letmein’ of ‘wachtwoord’. We raden u ook aan om woorden te vermijden die betrekking hebben op uw website, bedrijf, locatie of persoonlijke gegevens.
Om uw wachtwoord te versterken, kan het helpen om een generator te gebruiken. Strong Random Password Generator en LastPass zijn twee populaire opties:
U kunt ook een wachtwoord maken via het WordPress-dashboard. Navigeer in uw admin-gedeelte naar Gebruikers> Alle gebruikers en selecteer uw profiel.
Vervolgens kunt u onder Accountbeheer op Nieuw wachtwoord instellen klikken om willekeurig een wachtwoord te genereren:
Het is ook een goed idee om het aantal inlogpogingen op uw site te beperken met behulp van een plug-in zoals Limit Login Attempts Reloaded . Dit kan voorkomen dat bots uw inlogpagina aanvallen met duizenden wachtwoorden snel achter elkaar.
2. SQL-injectie WordPress-aanvallen
SQL Injection-aanvallen zijn wanneer een individu probeert toegang te krijgen tot uw WordPress-dashboard door kwaadaardige SQL-query’s te injecteren. De MySQL-database van uw website voert deze code uit en de hacker kan toegang krijgen tot uw website.
Cybercriminelen kunnen SQL-injectie-aanvallen starten via elk gedeelte van uw site dat gebruikersinvoer verzamelt. Dit betekent dat zoiets onschuldigs als een contactformulier, opmerkingengedeelte of zoekvak uw database in gevaar kan brengen.
Idealiter wordt elk invoerveld op uw site geconfigureerd om alle gebruikersinvoer veilig te valideren en op te schonen voordat ze naar uw database worden doorgestuurd. Dit proces zorgt ervoor dat uw site alleen geldige gegevens accepteert. Als deze invoervelden echter niet correct zijn geconfigureerd, kunnen hackers ze gebruiken om kwaadaardige code te injecteren.
MySQL is kwetsbaar voor injectie-aanvallen, dus het is belangrijk om uw databasesoftware up-to-date te houden. Behandel uw MySQL-inloggegevens met dezelfde zorg als uw WordPress-wachtwoord.
Het gebruik van een unieke databasenaam kan het voor hackers moeilijker maken om uw database te identificeren. Als je cPanel gebruikt, kun je de naam van je WordPress-database wijzigen met de phpMyAdmin-tool .
Veel injectie-aanvallen zijn ook gericht op thema’s en plug-ins die bezoekersinvoer mogelijk maken. Dit is nog een reden om alle thema’s en plug-ins zorgvuldig te bekijken voordat u ze aan uw site toevoegt, en om regelmatig software van derden bij te werken.
3. Cross-site scripting (XSS)
Een Cross-Site Scripting (XSS) -aanval is wanneer een hacker schadelijke JavaScript-code uploadt naar uw WordPress-website. XSS-aanvallen zijn doorgaans ontworpen om gegevens van uw klanten te verzamelen, wat vooral rampzalig kan zijn als uw site gevoelige informatie zoals betalingsgegevens verwerkt .
Een succesvolle XSS-aanval kan uw bezoekers ook omleiden naar een andere website naar keuze van de hacker, waardoor uw webverkeer sterk daalt. Het kan zelfs uw reputatie aantasten, vooral als de aanval uw klanten naar een kwaadwillende of spamachtige website leidt.
U kunt uw site beschermen tegen XSS-aanvallen door een Web Application Firewall (WAF) te gebruiken , zoals de Wordfence-plug-in . Deze firewall op applicatieniveau filtert kwaadaardige verzoeken voordat ze de kans krijgen om uw website te bereiken:
Nadat u Wordfence hebt geactiveerd, kunt u uw firewall configureren door naar Wordfence> Firewall te navigeren .
4. Distributed Denial-of-Service (DDoS) WordPress-aanvallen
Distributed Denial-of-Service (DDoS) -aanvallen staan vaak in de krantenkoppen, aangezien veel spraakmakende organisaties er het slachtoffer van zijn geworden. Dit omvat zwaargewichten zoals Netflix en Amazon.
Een DDoS-aanval vindt plaats wanneer hackers een server bombarderen met verzoeken. Uiteindelijk raakt de server overweldigd en kan hij zelfs crashen. Een WAF kan verdachte verzoeken identificeren en voorkomen dat ze toegang krijgen tot uw website.
De Representational State Transfer (REST) Application Program Interface (API) geeft ontwikkelaars de flexibiliteit om WordPress met andere technologieën te gebruiken. Kwaadwillende derde partijen kunnen de REST API echter gebruiken als onderdeel van hun DDoS-aanvallen. Als uw website niet actief de REST API gebruikt, wilt u deze misschien uitschakelen met een plug-in zoals Disable WP Rest API .
Evenzo, terwijl XML-RPC nuttig is om pingbacks en trackbacks mogelijk te maken, kunnen hackers het mogelijk gebruiken als onderdeel van hun DDoS-aanvallen. Als u geen XML-RPC gebruikt, kunt u deze uitschakelen met een plug-in zoals Disable XML-RPC-API :
Uw hostingprovider kan u ook helpen uw site te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Sommige beheerde WordPress-hostingproviders zoals WP Engine bieden zelfs standaard DDoS-mitigatietools.
Gevolgtrekking
WordPress is een van de meest populaire Content Management Systemen (CMS’en) ter wereld. Helaas maakt deze populariteit uw WordPress-website tot een belangrijk doelwit voor alle soorten cyberaanvallen.
In dit artikel hebben we vier van de meest voorkomende soorten WordPress-aanvallen besproken, en de manieren om uw site weer veilig te houden. Dit bevat:
Brute-force aanvallen . Dit is wanneer een hacker geavanceerde technieken gebruikt om uw inloggegevens te raden. U kunt uw site hiertegen beschermen door de best practices voor wachtwoorden te volgen en een wachtwoordgenerator zoals LastPass te gebruiken .
SQL Injection-aanvallen . Een hacker kan kwaadaardige SQL-query’s injecteren via elk gebruikersinvoerveld. U kunt uw database moeilijker toegankelijk maken door de standaardnaam te wijzigen.
Cross-site scripting (XSS) . Cybercriminelen kunnen schadelijke JavaScript-code naar uw WordPress-website uploaden. Hier kan het helpen om een WAF te gebruiken, zoals de Wordfence-plug-in .
Distributed Denial-of-Service (DDoS) -aanvallen . Kwaadwillende derde partijen kunnen proberen uw server te overweldigen met verzoeken. U kunt deze aanvallen voorkomen door onnodige API’s uit te schakelen en te kiezen voor een veilig beheerde WordPress-hostingprovider zoals WP Engine .
Bron: https://torquemag.io/2021/03/common-wordpress-attacks/?ref=webdesignernews.com