Skip to main content

Wat zijn webontwerpstandaarden in webdesign land

responsive-webdesign-user-friendly-webdesign webontwerpstandaarden

Webontwerpstandaarden

Webdesign standaarden/ webontwerpstandaarden zijn een soort basis waar de gebruiker volledig aan gewend is en precies weet waar deze zich op de website bevindt. Zoals regels en aanbevelingen om iets op de site te vinden. Een webdesign standaard is iets dat websitebezoekers gemakkelijk accepteren bezoek na bezoek, ongeacht welke website ze gebruiken. U zult bijvoorbeeld niet veel websites vinden met het bedrijfslogo in de rechter onder hoek van de voet tekst. Of een footer die rechts geplakt is. Webstandaarden zijn standaarden en technische specificaties, vaak aanbevolen door bijvoorbeeld het World Wide Web Consortium (W3C).

Het logo is een van de eerste en belangrijkste elementen

Een logo is een van de eerste en belangrijkste elementen van het webdesign/ website van een bedrijf. Veel hangt af van de stijl en de esthetische inhoud van uw logotype, maar de locatie op de site is ook belangrijk. Daarom plaatst 99% van de ontwerpers het logo in de linkerbovenhoek van de websitekop, dit is een standaard voor de locatie van het logo waar iedereen al aan gewend is en als je er op klikt zit je ook direct op de home page.

Ontwerp logo

Het ontwerpen van een professioneel logo mag daarom ook niet onderschat worden en is niet iets dat ‘nog even’ in een verloren uurtje gedaan moet worden. Bij een goed logo wordt een compleet bedrijf (filosofie, activiteiten, producten) in één statement neergezet. Een goede communicatie tussen opdrachtgever en ontwerper is hierbij van groot belang. Logo ontwerp