Skip to main content

Een sitemap is een pagina waar alle links van een webpagina staan

Succes online Inhoud van uw website maakt Succes

Een pagina met een sitemap is een pagina waar alle links van een webpagina staan, die normaal gesproken op belangrijkheid zijn gesorteerd. Dit is een handig hulpmiddel voor bezoekers en zoekmachines om pagina’s te vinden op een website.

Zoekmachine optimalisatie verbeteren met sitemaps

Websites kunnen hun zoekmachine optimalisatie verbeteren door middel van een sitemap of XML-sitemap, want een zoekmachine kan zo beter al hun pagina’s vinden. Een sitemap is vooral handig voor sites die met JavaScript gemaakt zijn waarin links voorkomen die een zoekmachine niet kan zien.

XML-sitemap voor zoekrobots

Een XML- sitemap is puur en alleen bedoeld voor zoekmachines. Het is een hulpmiddel voor zoekrobots om je website te kunnen doorgronden.

Normaal gesproken “crawlt” een zoekrobot het internet door links te volgen. De pagina’s die hij vervolgens tegenkomt, kan hij in de index van de zoekmachine opnemen.

Stel dat de zoekrobot nu op de homepage van jouw website belandt. Vanaf daar volgt hij dan alle interne links om zo door je hele website heen te gaan. Dit is natuurlijk geen garantie dat de zoekrobot ook elke pagina op je site vindt. Als er pagina’s zijn waar geen interne links naar toewijzen, zal de zoekrobot ze niet kunnen vinden. Het is dus van groot belang dat deze twee dingen juist functioneren.

Internetbureau Studiohoofddorp – Wij maken voornamelijk websites voor starters, ZZp’ers, en MKB bedrijven. Een website van een paar pagina’s kan al binnen twee weken online staan voor een betaalbare prijs. We werken vanuit Hoofddorp aan projecten in de Haarlemmermeer, Nieuw Vennep, BadhoevedorpHeemstede, Amstelveen, Haarlem, Aalsmeer en Schiphol.

Kom een keer van gedachten wisselen. Mail en maak een afspraak bij ons

× Waarmee kan ik je helpen?